2015 - 2020


4, 5 en 6 juni vormen een afsluiter van een intens academiejaar lauweren van afzwaaiende docenten van de generatie 1974. In samenwerking met Archipel organiseert de Faculteit Architectuur van KU Leuven een afsluitend event met een parcours door de Gentse binnenstad. Het gaat over een generatie docenten die aan haar campussen, het toenmalige Sint-Lucas, rond 1974 afgestudeerd zijn en/ of er sindsdien lesgeven: Paul Robrecht, Marie-José Van Hee, Guy Mouton, Patrick Lints, Marc Dubois, Marc Felix, Jan Maenhout, Luc Devos, William Lievens, Paul Lievevrouw, Marcel Heistercamp, Guy Van Kerckhoven, Francis Glorieux en Martin Herman. Ook Christian Kiekens en Gilbert Decouvreur, die jaren lesgaven op het instituut, maken deel uit van deze generatie. Allen docenten die de Faculteit Architectuur binnenkort verlaten, maar daar ontegensprekelijk hun stempel drukten in de meer dan 20 jaar dat zij er actief waren. Hierbij wordt ook Eddy François herdacht. Graag zetten we hen in de bloemen.

Wij nodigen u uit op 4 juni 2015 voor het debat rond architectuuronderwijs en daarop aansluitend de receptie van ‘mOmenten’.

Moderator: Filip Mattens

Panel:

 Katrien Vandermarliere - Lara Schrijver - Paul Robbrecht - Guy Mouton - Marc Dubois - Marcel Heistercamp -Yves Schoonjans.Deelname aan de volgende forumgesprekken:


29 september 2016

3D-PRINTEN VOOR DE MAAKINDUSTRIE VAN MORGEN

De sprekers zijn prof. Jean-Pierre Kruth (Afdeling Productietechnieken, Machinebouw en Automatisering KU Leuven) en de heer Fried Van Craen (CEO Materialise). Prof. Peter Van Puyvelde (Afdeling Soft Matter Reologie en Technologie, Departement Chemische Ingenieurstechnieken KU Leuven)  zal als inleider-moderator van de vergadering optreden.

26 januari 2017

PATENTEN EN ONDERZOEK. EEN MOEILIJKE RELATIE?

De sprekers zijn prof. Geertrui van Overwalle (Onderzoekseenheid Centrum voor IT en IE Recht KU Leuven) en de heer Frank Daelemans (Vice President Patent Law – Europe, Johnson & Johnson). Em. prof. Yves Engelborghs (Afdeling Biochemie, Moleculaire en Structurele Biologie KU Leuven) zal als inleider-moderator van de vergadering optreden. 

23 februari 2017

CREATING SHARED VALUE. EEN INCLUSIEVE VISIE OP HET KAPITALISME

Sprekers : - Em. prof. Herman Daems, Voorzitter Raad van Bestuur KU Leuven
                 - de heer Jelle Goossens, Vredeseilanden

Inleider-moderator: em. prof. Hugo De Man, KU Leuven/Imec

 30 maart 2017

CREATIVITEIT IN (VAN) HET BREIN

De sprekers zijn prof. Johan Wagemans (Laboratorium voor Experimentele Psychologie KU Leuven) en dr. Erik Thys (UPC KU Leuven, Campus Kortenberg). Em. prof. Paul De Cock (gewezen hoofd Centrum Ontwikkelingsstoornissen UZ/KU Leuven) zal als inleider-moderator van de vergadering optreden. 

© Marcel Heistercamp 2015